19_Attent Zorg_Robbin van Turnhout Fotografie
Deskundige behandeling door onze eigen gespecialiseerde therapeuten

Verschillende Attent-huizen hebben behandelcentra waar u terecht kunt als bij ons woont. En als u in de buurt van onze huizen woont. Daar werken gespecialiseerde therapeuten.

Bij ons zijn dit fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, logopedisten en psychologen. De behandelingen die onze therapeuten bieden noemen we eerstelijnsbehandelingen. 

Onze therapeuten hebben veel ervaring in het behandelen van ouderen met veel voorkomende ziektebeelden, zoals CVA, dementie, ziekte van Parkinson, MS en artrose. Zij zijn allemaal ingeschreven bij het kwaliteitsregister voor paramedici. Voor ondersteuning bij deze ziektebeelden, maar ook voor andere eerstelijnsbehandelingen kunt u bij Attent terecht. 

U bent welkom bij Attent

We behandelen cliënten van Attent én mensen die in de buurt van onze huizen wonen. Meestal behandelen we u individueel. Maar u kunt ook meedoen aan oefengroepen. Bij uw behandeling houden we natuurlijk rekening met uw persoonlijke situatie. Als u door meerdere therapeuten wordt behandeld, zorgen we dat uw afspraken zo goed mogelijk op elkaar aansluiten. Als dat kan en lukt op één locatie. Zo hoeft u zo min mogelijk te reizen en te wachten.

Verwijzing

Het liefste hebben we dat u met een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist bij ons komt. Dan weten we namelijk direct wat we voor u kunnen betekenen. Maar u kunt ook bij ons terecht zonder verwijzing.  

Waarmee kunnen we u helpen?

Vaak spelen meerdere gezondheidsproblemen bij het ouder worden een rol. Zo kan u ook last krijgen van lichamelijke klachten. Daarbij kan fysiotherapie u helpen. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van de ouder wordende mens. Daarom weten zij welke vormen van therapie u kunnen helpen. En welke bij uw lichaam passen, ook als het gaat om belastbaarheid.

Wat kunnen onze fysiotherapeuten voor u betekenen? 

Onze fysiotherapeuten kunnen u bijvoorbeeld helpen bij:

  • Revalidatie na een operatie, zoals een nieuwe heup, knie of schouder.
  • Revalidatie bij een neurologische aandoening, zoals een herseninfarct, een hersenbloeding, de ziekte van Parkinson of MS.
  • Problemen met het bewegen, zoals het opstaan, gaan zitten, lopen en traplopen.
  • Verminderde conditie en spierkracht na operatie of ziekte.
  • Pijnklachten van gewrichten en spieren, bijvoorbeeld door artrose of reuma.
  • Valpreventie en problemen bij vallen.
  • Bewegingsproblemen die ontstaan zijn door dementie of psychische problemen.
  • Lymfdrainage en oedeemtherapie, bijvoorbeeld bij vocht in het been na een operatie.
  • Een verwijzing voor geriatrische fysiotherapie.

Onze fysiotherapeuten staan allemaal geregistreerd in het kwaliteitsregister voor fysiotherapeuten van het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Wanneer neem ik contact op?

Als u moeilijkheden tegenkomt bij het bewegen in uw dagelijks leven helpen we u graag. Voor het maken van een afspraak of voor een vraag aan een fysiotherapeut kunt u bellen met onze klantenservice. De klantenservice is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08.30 – 17.00 uur op 0800 288 36 89. U kunt ook mailen naar info@attentzorgenbehandeling.nl.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Nadat u een afspraak heeft gemaakt komt u bij ons langs voor een intakegesprek en een onderzoek. Met de informatie die we hieruit halen, maken we een advies- en behandelplan dat past bij uw hulpvraag. 

Fysiotherapie aan huis

Als u niet naar ons behandelcentrum kunt komen, dan bezoekt de fysiotherapeut u ook aan huis. Hiervoor heeft u wel een verwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig waar op staat dat we u aan huis bezoeken. 

Vergoeding

De aanvullende verzekering – en in sommige gevallen de basisverzekering – vergoedt fysiotherapie Het is verstandig om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te kijken hoeveel behandelingen de verzekeraar voor u vergoedt.

Meer weten?

Wat kunnen onze ergotherapeuten voor u betekenen?

Onze ergotherapeuten helpen u om dagelijkse activiteiten zo lang mogelijk en met zo veel mogelijk tevredenheid te kunnen blijven doen. Zij kunnen u bijvoorbeeld helpen of adviseren:

  • Als u steeds meer moeite krijgt met het doen van de boodschappen.
  • Als u moeite heeft met het koken van de warme maaltijd.
  • Wanneer wassen en aankleden voor u een hele opgave is.
  • Als tillen van voorwerpen u pijnklachten in uw handen geeft.
  • Als u merkt dat uw partner of ouders steeds meer dingen vergeten.

Wanneer neem ik contact op? 

Als u zich herkent in de bovenstaande problemen, helpt een van onze ergotherapeuten u graag. Voor het maken van een afspraak of voor een vraag aan een ergotherapeut kunt u bellen met onze klantenservice. De klantenservice is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08.30 – 17.00 uur op 0800 288 36 89. U kunt ook mailen naar info@attentzorgenbehandeling.nl.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Tijdens uw eerste afspraak maakt de ergotherapeut kennis met u, en bespreekt met welke activiteiten u moeite heeft. Samen met u en eventueel uw partner of mantelzorger, spreekt de ergotherapeut af aan welke behandeldoelen u de komende periode gaat werken.

Ergotherapie aan huis

Onze ergotherapeuten kunnen bij u thuis langskomen. Dat is handig, want het is tenslotte de plek waar u het meeste bent. En waar u waarschijnlijk ook de meeste problemen tegenkomt bij het doen van uw dagelijkse activiteiten. Door bij u thuis te komen heeft onze ergotherapeut meteen een goed beeld van uw omgeving en de ruimtes waarin u woont.

Als liever een ergotherapeut spreekt in ons Attent-huis Regina Pacis, dan kan dit ook. Vanaf daar kijken we dan waar we de vervolgbehandelingen doen.

Vergoeding en verwijzing 

Het basispakket van de zorgverzekering vergoedt 10 uur ergotherapie per kalenderjaar. Houdt u er wel rekening mee dat de vergoeding eventueel van uw eigen risico af gaat.

Om ergotherapie vanuit uw basisverzekering vergoed te krijgen verplichten sommige zorgverzekeraars dat de huisarts of specialist eerst een verwijzing voor ergotherapie schrijft. Er zijn ook verzekeraars die dit niet verplichten. Bij deze verzekeraars kan u ook zonder verwijzing bij onze ergotherapeut terecht. Uw zorgverzekeraar kan u hierover meer informatie geven.

Meer weten?

Wat kunnen onze logopedisten voor u betekenen?

Onze logopedisten zijn ervaren therapeuten die onderzoeken, behandelen en adviseren bij taal-, spraak- en gehoorproblemen. Ook helpen zij bij eet- en drinkproblemen. Zij hebben veel ervaring in het behandelen van ouderen.

Onze logopedisten kunnen u bijvoorbeeld helpen bij:

  • Zacht spreken bij de ziekte van Parkinson.
  • Moeizaam slikken, kauwen of verslikken. Bijvoorbeeld na een CVA of bij andere neurologische aandoeningen.
  • Moeilijk woorden vinden na een CVA of bij dementie.
  • Onduidelijk spreken na een CVA of bij andere neurologische aandoeningen.

De logopedisten van Attent Zorg en Behandeling zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie en zijn ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Eén van onze logopedisten is aangesloten bij Parkinsonnet.

Wanneer neem ik contact op?

Als u zich herkent in de bovenstaande problemen, helpt een van onze logopedisten u graag. Voor het maken van een afspraak of voor een vraag aan een logopedist kunt u bellen met onze klantenservice. De klantenservice is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08.30 – 17.00 uur op 0800 288 36 89.
U kunt ook mailen naar info@attentzorgenbehandeling.nl.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Onze logopedist maakt kennis met u tijdens de eerste intake. Daarna doen we onderzoek naar uw vragen en zorgbehoeften. Met deze informatie stellen we een behandelplan op of geven we advies op maat. 

Logopedie aan huis

Als u niet naar ons behandelcentrum kunt komen, dan bezoekt de logopedist u ook aan huis. Hiervoor heeft u wel een verwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig waar op staat dat we u aan huis bezoeken. Logopedie aan huis bieden wij in de regio’s Arnhem, Elst, Dieren, Doesburg, Rheden en Velp.

Vergoeding
De basisverzekering vergoedt logopedie. Houdt u er wel rekening mee dat de vergoeding eventueel van uw eigen risico af gaat.

Meer weten?

Wat kan onze diëtist voor u betekenen?

Onze diëtisten zijn ervaren therapeuten op het gebied van voeding en diëten. Zij geven adviezen over eten en drinken in relatie tot ziekte en gezondheid. Onze diëtisten hebben veel ervaring met de behandeling van ouderen en veel voorkomende ziektebeelden bij ouderen.

Onze diëtisten kunnen u bijvoorbeeld helpen bij:

  • ondervoeding, ondergewicht of ongewenst gewichtsverlies
  • decubitus (doorligwonden)
  • kauw- en slikproblemen
  • nierziekten
  • hart- en vaatziekten
  • maag-darmklachten
  • COPD
  • Diabetes Mellitus
  • Parkinson
  • overgewicht
  • oncologie

Onze diëtisten zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten, het netwerk Diëtisten Geriatrie en Ouderen en staan ingeschreven bij ParkinsonNet. Tevens is de diëtist ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Wanneer neem ik contact op?
Als u zich herkent in de bovenstaande problemen, helpt een van onze diëtisten u graag. Voor het maken van een afspraak of voor een vraag aan een diëtist kunt u bellen met onze klantenservice. De klantenservice is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08.30 – 17.00 uur op 0800 288 36 89. U kunt ook mailen naar info@attentzorgenbehandeling.nl.

Hoe ziet de behandeling eruit?
Tijdens het eerste gesprek vraagt de diëtist u naar uw klachten. Zo weet hij/zij/hen goed waar u hulp bij nodig heeft. Daarna neemt u samen uw voedingspatroon door. Wat u op dit moment eet en wanneer is het uitgangspunt van uw behandeling. 

Diëtist aan huis
Als u niet naar ons behandelcentrum kunt komen, dan bezoekt de diëtist u ook aan huis. Geeft u dit vooral aan als u ons belt, dan plannen we de gesprekken bij u thuis. 

Vergoeding
De basisverzekering vergoedt drie uur dieetbehandeling per kalenderjaar. Als u aanvullend verzekerd bent, kan het zo zijn dat u meer uren dieetbehandeling vergoed krijgt. Houdt u er wel rekening mee dat de vergoeding eventueel van uw eigen risico af gaat. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw verzekeraar. 

Meer weten?

Wat kan de psycholoog voor u betekenen?

U kunt bij ons huis Regina Pacis terecht voor psychologische behandelingen. Onze psychologen hebben veel ervaring in de behandeling van ouderen. Zij zijn gespecialiseerd in de levensfase van ouderen en dagelijkse problemen die zij kunnen ervaren. Ze onderzoeken en behandelen ouderen met psychische klachten.

U kunt onze psycholoog inschakelen psychische klachten. Deze therapeut biedt ondersteuning bij het omgaan met de gevolgen van ziekte of andere ingrijpende levensgebeurtenissen. Bijvoorbeeld als het gaat om; 

  • Verliesverwerking
  • Depressie
  • Angstklachten
  • Problemen met het denkvermogen – bijvoorbeeld bij vermoeden van dementie of na een beroerte.

Wanneer neem ik contact op?
Als u zich herkent in de bovenstaande problemen, helpt onze psycholoog u graag. Voor het maken van een afspraak of voor een vraag aan de psycholoog kunt u bellen met onze klantenservice. De klantenservice is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08.30 – 17.00 uur op 0800 288 36 89. U kunt ook mailen naar info@attentzorgenbehandeling.nl.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Tijdens het eerste gesprek bespreken we samen wat uw klachten precies zijn. Daarna maakt de psycholoog een behandelvoorstel dat hij/zij/hen met u bespreekt. Als u het allebei eens bent over het voorstel beginnen we met de behandeling. 

De gesprekken met de psycholoog duren drie kwartier. Het aantal gesprekken hangt af van uw klacht. We voeren maximaal 11 gesprekken, maar de meeste mensen hebben voldoende aan acht of negen gesprekken. 

Psycholoog aan huis

Als u om medische redenen niet naar Regina Pacis kunt komen, dan bezoekt de psycholoog u ook aan huis. Geeft u dit vooral aan als u ons belt, dan plannen we de gesprekken bij u thuis. 

Vergoeding

De basisverzekering vergoedt psychologische hulp vanuit de Generalistische Basis GGZ. Het hangt van uw zorgverzekeraar af of de behandeling wordt vergoed. 

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u advies? Onze klantenservice helpt u direct of verbindt u door met onze vriendelijke cliëntadviseurs.

"*" geeft vereiste velden aan

Vul uw gegevens en opmerking of vraag in, dan nemen wij binnen 2 werkdagen contact met u op. Alle 4 velden zijn vereist om u een reactie te kunnen geven.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Eerstelijnsbehandeling bij Attent vindt u in deze huizen

Praktische informatie

Voor een goede start van uw behandeling vragen we u om bij de eerste afspraak het volgende mee te nemen:

  • een geldig identiteitsbewijs of paspoort;
  • uw verzekeringspasje of een digitaal verzekeringsbewijs;
  • de verwijsbrief van de huisarts of medisch specialist.

Het kan voorkomen dat u de afspraak moet afzeggen. Wilt u dit dan minimaal 24 uur van tevoren aan ons doorgeven? Als u uw afspraak niet op tijd heeft afgezegd, kan het zo zijn dat u ervoor moet betalen.

Samen bouwen we aan de zorg van morgen

Op onze website gebruiken we cookies. Als u op 'weiger' klikt gebruiken we alleen cookies om onze website te verbeteren. Als u op 'accepteer' klikt kunt u bijvoorbeeld ook YouTube video's bekijken. Meer informatie leest u in onze cookieverklaring.