Onderzoek doen is een belangrijk onderdeel van ons Topcare-expertisecentrum. Wij werken mee aan diverse onderzoeken op verschillende niveaus. Zoals wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met universiteiten en hogescholen. Of praktijkonderzoek door ons eigen zorgmedewerkers, studenten en stagiaires. Met deze onderzoeken willen we de kwaliteit en continuïteit van geriatrische revalidatie verbeteren.
Hier vindt u de onderzoeksagenda van de Geriatrische Revalidatie. Bij het bepalen van de onderzoeksthema’s hebben we gekeken naar vraagstukken die binnen onze organisatie spelen. Maar ook naar maatschappelijke vraagstukken die regionaal en landelijk urgentie hebben. Op basis hiervan richten we ons de komende jaren met het onderzoek en de praktijkverbeteringen op de volgende thema’s;
- Persoonsgerichte zorg;
- Revalidatie van cliënten met niet gediagnosticeerde of milde cognitieve problematiek;
- Het betrekken van naasten/ het sociale netwerk bij de revalidatie.
De uitkomsten van onze onderzoeken en onze ervaringen wisselen we uit met collega-organisaties. Dit doen we door samenwerkingsverbanden aan te gaan en via diverse netwerkbijeenkomsten. Zo werken wij onder andere samen met het Kennisnetwerk CVA, het lectoraat Neurorevalidatie en het expertisecentrum Sneller herstel van de HAN en het Universitair Kennisnetwerk Ouderenzorg Nijmegen, waaronder o.a. het Expertteam GRZ valt.
Attent biedt vele discipline-gebonden en multidisciplinaire scholingsactiviteiten. Bijvoorbeeld Topcare scholing. Dit is een praktijkgericht leertraject, en geeft de mogelijkheid om op methodische wijze en stapsgewijs een onderzoekstraject goed te doorlopen. Voor onze scholing maken we gebruik van zorgtechnische en innovatieve middelen. Dat heeft positieve resultaten; onze medewerkers en behandelaren maken veel gebruik van onze scholing.